Skimmelsvamp

Skimmelsvamp opstår naturligt i boliger og er ikke farligt i små mængder. Du kan selv forebygge, at der opstår skimmelsvamp i din bolig.

Det er meget vigtigt at have varme på i alle rum, ikke at tørre tøj indendørs, at lufte ud et par gange om dagen med gennemtræk i 5-10 minutter.

Såfremt der er fejl på din lejlighed som betyder, at der trænger fugt ind, skal dette udbedres hurtigst. Kontakt din ejendomsfunktionær.

Samtidig har de seneste år budt på både våd sommer og våd vinter. Bygninger har svært ved at tørre helt op, og kan derfor ikke "hjælpe til" med at opsuge fugt fra beboelsesrum.


Det er vigtig med hyppig og grundig støvsugning og rengøring, idet snavs og støv binder skimmelsporer, hvilket kan medføre, at nogle af husstandens beboere reagerer herpå.


Du skal selv fjerne skimmelsvamp i små mængder ved at vaske pletter af og sikre udtørring af området.


Du kan læse og lære mere via nedenstående link.

Hvis der er skimmelsvamp i moderate og større mængder, bedes du kontakte da vores ejendomsfunktionær i kontortiden, eller send din fejlmelding pr. e-mail. 

God bolig energi

Din lejlighed er bygget, så dine udgifter til el, vand og varme bliver meget små. Et effektivt anlæg til ventilation sørger for, at luften i lejligheden løbende bliver skiftet ud til gavn for indeklimaet.

En god økonomi og et sundt miljø i lejligheden kræver dog, at du indretter dine daglige vaner efter, at du bor i et moderne, energirigtigt byggeri. Vi har gjort det let for dig og samlet en række gode råd her på hjemmesiden.

Læs her, hvordan du bor sundt og godt i din nye lejlighed.